4 bulan berlalu

Assalamualaikum semua..nak cite sket psl buah hati aku yg sorg ni..dah 8 bulan dah die..cepatnye masa berlalu..rasa macam baru lagi bersalinkan die..hehe..

Die dah pandai merangkak dah..umo 6 bln kalo xslh aku dah pandai slow2 merangkak..kalo kereta tu ibarat dulu merangkak 10km/j je..skrg dah 100km/j..hehe..nampak mama je die nak kejar..bkn main laju..

Memanjat pon dah merata tempat dah die panjat..pantang nampak almari..tangga..kerusi..semua die nak panjat..
Dah panjat tu lepas plak tangan sebelah...pegang sebelah tangan..yg sebelah lg tu mula la nak mencapai bnda atas lantai plak..hehe..mcm la die tu dah boleh berdiri sgt kan..

Die suke tengok ayam dgn kucing..hehe..kalo dpt tgk ayam tu tak berkelip mata..suke sgt..kucing lg la..die blh kejar..kalo tgh duduk tu goyang2 kaki..bdn..seronok tgk kucing..pastu die gi merangkak kat kucing tu die nak picit kucing tu..bile kucing tu cakar pandai lak nangis..pastu baru nk tgk mama mtk simpati..hehe..

Dah 8 bulan lebih ni berat die dh 7.8kg..kalo tgk bdn mcm xnaik pon..sbb bdn die jenis isi padat..peha bkn main sedap kalo picit..haha..

Cukup la kot..lps ni mmg cite psl die je la entry aku..hehe..

Owh..by the way..aku skrg dok kat phg utk sementara waktu..line mcm hampeh sket..so..sape nak contact nak bli brg blh sms@whatsapp aku ye - 0123449811 (^_^)

Celebrity Lass - Penghilang Bau Badan Terbaik!!

Assalamualaikum..hari ni aku nak cite pasal satu produk yg sangat best..sangat awesome..sangat ajaib..hehe..

Produk penghilang bau badan..Celebrity Lass (CL).

Siapa yg perlukan CL?
- org yg kuat berpeluh
- org yg mempunyai bau badan yg busuk @ hamis atau yg sewaktu dengannya
- surirumah yg byk bergerak di rumah (masak, jaga anak, basuh baju dll)
- ahli sukan
- org yg tak suka pakai deodoran

CL ni jugak korang boleh guna untuk bagi bau perfume tahan lama. Sembur sikit di pergelangan tangan, kemudian baru sembur perfume korang. Boleh buat eksperimen dulu. Sebelah tangan lagi pakai perfume tanpa CL. Korang boleh rasa perbezaannya.

Ada trial pack untuk korang cuba. Cuma RM15 sahaja termasuk pos.

Takde gambar nak upload. Sape nak tanya soalan berkaitan produk ni boleh whatsapp saya : 0123449811

(^_^) (^_^) (^_^)

I'm back!

Assalamualaikum semua...lame btol rsnye tak update blog..hehe..bese la pakai hp murah..laptop pon rosak..terus la tak update blog..biar je bersawang..ni baru nak menggunakan teknologi yg ade..baru download apps Blogger ni..excited plak rsnye..muahaha..poyo ek..

Byk benda nak cite ni..last update afina umur 4 bln..skrg die dah 8 bulan dah..cepat kan masa berlalu..die dah pandai merangkak..memanjat semua tempat..hehe..jatuh tergolek ntah berapa kali dah..nak memanjat mcm org beso..

Masuk dalam buai pndai nyanyi sendiri..mulut dah bising dah..mama die xblh hilang lame2..pandai nangis sebut mamama..ni skrg pandai sebut papapa plak..hehe..mmg xsunyi dah mama die lyn kerenah die..

Kalo cite psl afina ni mmg smpai esok pon xabes..hehehe..rsnye semua ibu camtu kan kat dunia ni..seronok cite psl anak die..

Ok la..sampai sini je la..nanti aku karang ayat best sket..ni entry pengenalan @ come back bak kate omputih..hahaha...daaa semua..

4 bulan dah

semalam aku pegi klinik kesihatan Nilai dgn husband aku, bawak anakku Afina pegi checkup. umur dah 4 bulan dah..kejap je rasanye masa berlalu..haritu entry aku die dah pandai mengiring..skrg dah pandai dah meniarap..dah tak boleh tinggalkan die sorg2 lame2 kat atas tilam..nak buat keje kena jenguk selalu..kalo tak kang abes la segala benda kat atas karpet tu masuk dlm mulut die..kenape atas karpet?sebab die punye lasak, ligat dapat meniarap..taruk atas tilam tak sampai seminit dah meniarap..pastu mule la melonjak2 sampai atas karpet peginye..hehe..ade org suke anak die baik je, senang nak jaga..tapi aku plak suke anak aku aktif..biar la mama die letih sket takpe, boleh bakar kalori ape..hehe..

Pengalaman Mengandung

Assalamualaikum semua...dah lame berniat nak kongsi pasal pengalaman mengandung...anak dah 3 bulan lebih dah pon..hehe..baru sempat nak berkongsi..saje nak kongsi, lain orang lain pengalaman kan..mane tau cerita aku ni boleh jadi pengajaran dan panduan kepada yg baru first time nak melalui pengalaman mengandung macam aku ni...

pandai mengiring dah die

mesti dah boleh agak dah kan sape yg pandai mengiring tu..hehe..afina la, sape lagi...

niat yg tertangguh

sebenarnye ade niat nak tulis pasal pengalaman mengandung dan bersalin....tapi tak kesampaian lagi...tertangguh lagi...anak dah 3 bulan lebih dah pon..hehe...ni dah benti keje boleh la mniat yang tereneruskan misi....tunggu ye kawan2...saje nak kongsi pengalaman, mungkin boleh dijadikan panduan...aku ni pon baru anak pertama, banyak lagi yang aku xtau...aku sendiri banyak belajar daripada internet..bayank search pasal bersalin semua..tp pengalaman masing2 takkan sama..btol tak?tunggu la kemunculan entry2 daku ye...;-)

indahnye senyuman di pagi hari

Assalamualaikum semua..aku sekarang secara rasmi bergelar surirumah sepenuh masa...best ke? cukup ke duit? tu sume persoalan yang akan ditanya bile berhenti kerja dan jaga anak kat rumah...

cara mudah dan murah cuci cermin

ni ade satu cara nak cuci cermin kat rumah korang...bahan die senang je, especially utk ibu2 yg ade baby kecik tu...mesti ade BABY WIPES kan kat umah..

lame tak update blog

sangat lama rasanye tak update blog sejak dah ade baby ni...hehe...takpe, lepas ni dah nak benti keje dah..akan selalu mengupdate blog insyaAllah..perkembangan terbaru?? ha, ni smlm baru beli Alfafa drpd Shaklee..plan nak bg susu bdn spnuhnye kat baby lps benti kje nanti...

cite ringkas boleh la baca kat sini...;-)

blanje sikit la gambo baby...(^_^)

bile plak la aku apply kad kredit?

ade sesape pernah dapat call dari no ni?

03-2178 8888

pada satu hari yg sibuk, aku dpt call drpd no kat atas tu, pastu bila angkat ade operator yg ckp, die ckp aku ade outstanding bil kad kredit yg xbayar lagi, dalam 3k lebih...aku heran btol la, bile masa plak la aku apply kad kredit..ambank plak tu...huhu..mmg xpenah aku ade kena mengena dgn ambank, kecuali loan kereta je...pelik kan...aku dgr sikit je, pastu aku trus letak fon...

Solat dari Sudut Sains dan Kesihatan

alhamdulillah, masih diberi kekuatan untuk solat berdiri, walaupun perot dh memboyot..nak bangun tu je la terpaksa tukat style sket..hehe..almaklumlah, bagi laluan dan ruang kepada perut ni...kang tersepit plak baby kat dalam kan..sebelum nak share sket kebaikan solat, nak cerita pengalaman sendiri, yg byk angin dlm bdn ni..suke mkn sumbat2 kan, pdn la muke..hehe..tp yg aku perasan, kalo perut rs penuh sgt + angin2 yg masuk dlm perut ni lagi, bile lepas solat mesti keluar angin..bukan kentut ye, tapi sendawa ye..;-)

meh aku share sket ape yg aku baca ni secara ringkas...


Gambor gi kenduri kat Cheras

nak share gambor pegi kenduri kawin dkt Cheras aritu..dekat Taman Maluri..tapi gambo pengantinnye takde..hehe..gambo kitorang je..ni le jadinye kalo dah lame tak gi kenduri kan..

ni la die namenye bakal bapak budak, tapi perangai macam budak2...abaikan gambo aku yg tembam tu ye..haha..


beli barang di ZALORA

nak share sket psl ZALORA ni..ni first time beli brg dkt website die..boleh dikatakan puas hati jgk la..brg pon cepat je sampai...lagi satu yg best, siap bagi semua benda yang diperlukan kalo korang nak return barang tu sebab tak puas hati ke ape...ni antara yang die bagi...


arahan

Kenduri Doa Selamat

ni gambo di sekitar majlis kenduri doa selamat kat Chemor..mak aku beria suh buat jugak doa selamat sebab ni anak sulung..so, layankan je la..baca yassin ramai2 & doa selamat...

muke tak redho je kena suh dok dgn Pija tgkap gambo

lelaki ke perempuan?

ni la keje mak2 yg tgh pregnant kan..mesti nak teka gak baby girl ke boy..hehe..kalo yg ade duit tu blh la pegi scan..tapi harus diingat, scan pon bukan 100% tepat..tapi kalo dh scan 3d, 4d bagai tu, dh jelas nampak tu lain la citenye kan..

cite aku plak, last skali aku scan rasenye mase minggu ke-20 cmtu kot..pastu takde scan dah..sgt xbest scan gov, doktor explain gitu2 je, sbb rmai yg menunggu kat luor..tp xpe la, janji baby sihat, takde masalah..baru2 ni, ingat nak gi scan kat swasta, tapi tak jadi, sbb husband mls nk tunggu, org ramai..xpe la, xkisah pon..xde la excited gile nk tau jantina, kitorang terima je lelaki ke pmpuan..